Menu Content/Inhalt
Αρχική arrow Πεδία δράσης

Πεδία δράσης
Εθελοντισμός Εκτύπωση E-mail

Μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης "Σταθμός" αναδύθηκε η ανάγκη για εθελοντική προσφορά από μέλη της τοπικής κοινότητας:

  • από τους γονείς οι οποίοι έχουν λάβει μέρος σε σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης
  • από τους φοιτητές οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και εκπαιδευτεί κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στο Κέντρο Πρόληψης
  • από μεμονωμένα άτομα τα οποία προσεγγίσθηκαν κατά τη διάρκεια διαφόρων δράσεων στην κοινότητα.

Οι στόχοι της ομάδας είναι:

  • η υποστήριξη των ανοιχτών δράσεων του Κέντρου Πρόληψης
  • η οργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων μέσα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της πρόληψης
  • η ευαισθητοποίηση - κινητοποίηση των πολιτών με στόχο τον εμπλουτισμό της ομάδας και τη δημιουργία εθελοντικού δικτύου.

Βασικές αρχές του εθελοντισμού:

  • ο εθελοντισμός αφορά το έμψυχο δυναμικό των ατόμων που έχουν ευαισθητοποιηθεί από το Κέντρο Πρόληψης και επιθυμούν να συμβάλλουν στο έργο του.
  • οι εθελοντές προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους και τη διαθεσιμότητά τους και λειτουργούν με πρωτοβουλίες στα πλαίσια των αναγκών του Κέντρου Πρόληψης και της κοινότητας.
  • ο στόχος της εθελοντικής προσφοράς αφορά στην διάδοση της πρόληψης.
  • οι εθελοντές δεν αποζημιώνονται για την προσφορά αυτή παρά μόνο ηθικά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή δήλωση συμμετοχής στην εθελοντική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης "Σταθμός" μπορείτε να επικοινωνίσετε μαζί μας.  

 
"Η ουσία της ζωής είναι..." Εκτύπωση E-mail

Θέμα: Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρόληψης σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
«Η ουσία της ζωής είναι……»

Το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της εξάρτησης ΄΄ΣΤΑΘΜΟΣ΄΄ των Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου σε συνεργασία με τα γραφεία Υπευθύνων Αγωγής Υγείας της Α΄ και Δ΄ Περιφέρειας της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οργανώνει ένα πιλοτικό Πρόγραμμα Βραχύχρονων Παρεμβάσεων σε μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου.
Η βραχύχρονη παρέμβαση αφορά μια άπαξ επίσκεψη για 3 ώρες στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης μιας τάξης του Γυμνασίου που θα προέρχεται από τα σχολεία των τριών Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου.
Η επίσκεψη προτείνεται να γίνεται στην διάρκεια των σχολικών ωρών μετά από έγκριση του Διευθυντή εντασσόμενη στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη Εκτύπωση E-mail
ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο «Δίαυλος» είναι ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό δελτίο που ξεκίνησε από τις επιστημονικές ομάδες τεσσάρων Κέντρων Πρόληψης για να καλύψει την ανάγκη της αλληλοενημέρωσης, της επικοινωνίας, της ανατροφοδότησης και της δικτύωσης όλων όσων εργάζονται στα Κέντρα Πρόληψης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκπαίδευση - Σχολική κοινότητα Εκτύπωση E-mail
Η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους παρέμβασης της Πρόληψης της εξάρτησης αφού ορίζεται ως φορέας κοινωνικοποίησης και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ημερίδες Εκτύπωση E-mail
ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το Κέντρο Πρόληψης «ΣΤΑΘΜΟΣ» διοργανώνει ημερίδες οι οποίες απευθύνονται στη σχολική κοινότητα των δήμων Καλλιθέας – Μοσχάτου και Ταύρου αλλά και στην πανεπιστημιακή και ευρύτερη κοινότητα. Η θεματολογία έρχεται κάθε φορά να καλύψει ανάγκες και ερωτήματα που προκύπτουν από την καθημερινή μας τριβή με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα.
Διαβάστε περισσότερα...