Menu Content/Inhalt
Αρχική arrow Νέα – Ανακοινώσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Εκτύπωση E-mail

Το Κέντρο Πρόληψης "Σταθμός" διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς της Α' τάξης των δημοτικών σχολείων των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου - Ταύρου, με θέμα: "Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης".

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Το παιδί σ' αυτή την ηλικία διαμορφώνει την εικόνα του εαυτού του σύμφωνα με το ποια πιστεύει πως είναι η άποψη που έχουν γι' αυτό τα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. Καθώς το σχολείο είναι ένας σημαντικός φορέας αγωγής, έχει το ρόλο να ενισχύσει στα παιδιά την αυτοεκτίμηση, την δυνατότητα να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, τα συναισθήματα και τις επιλογές τους.

Σύμφωνα με αυτές τις αρχές διαμορφώθηκε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο 3 τρίωρων συναντήσεων με εβδομαδιαία συχνότητα. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι: Δευτέρα 17/10, Δευτέρα 24/10 και Δευτέρα 31/10/2016, στο χώρο του 4ου δημοτικού σχολείου Ταύρου, Τσακάλωφ 9, πλησίον ΗΣΑΠ Καλλιθέας.

Τα εργαστήρια θα βασιστούν στο βιωματικό τρόπο μάθησης χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνικές της δραματοθεραπείας και παιχνιδοθεραπείας: τη φωνή, τον αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, το παίξιμο ρόλων, το παιχνίδι, τη ζωγραφική.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για ομαδικές συναντήσεις εποπτείας του προγράμματος. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής για τις ώρες εκπαίδευσης και το υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 9537216, 210 9533488 έως την Πέμπτη 13/10/2016.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 25 από 69