Menu Content/Inhalt
Αρχική arrow Πεδία δράσης arrow Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Εκτύπωση E-mail

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

26Η ΙΟΥΝΙΟΥ
Κάθε χρόνο την 26η Ιουνίου διοργανώνονται ανοιχτές εκδηλώσεις με στόχο να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινότητα για το φαινόμενο της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και για το ρόλο της πρόληψης. Τη μέρα εκείνη υλοποιούνται δράσεις που εμπλέκουν τοπικούς φορείς, καλλιτέχνες, νέους, σχολική κοινότητα με στόχο να διαχυθούν μηνύματα πρόληψης της εξάρτησης και να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην δουλειά της πρόληψης.
2001 Συναυλία με τον Πασχάλη Τόνιο, την Κρατική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Παιδική Χορωδία του Τυπάλδου στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα. Ομιλίες από τους δημάρχους και την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ.

2002 Τριήμερο εκδηλώσεων με μήνυμα « Επιβιβάσου στο τρενάκι της πρόληψης» διαδρομές μέσα στην πόλη με ανοιχτό τρενάκι και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κεντρικές πλατείες των τριών δήμων.

2003 Ευαισθητοποίηση της ομάδας φωτογραφίας του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιθέας και διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα:
«Ανοίγοντας τα παράθυρα της ψυχής» στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου».
Δουλειά στο δρόμο με στόχο την προσέγγιση ενεργών χρηστών στο Μοσχάτο σε συνεργασία με τη Μονάδα Άμεσης Βοήθειας του ΟΚΑΝΑ.

2004 Εκδήλωση με θέμα: «Ελάτε να γνωριστούμε δημιουργώντας και παίζοντας» σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ Καλλιθέας στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.
2005 Διήμερο με πολιτιστικά δρώμενα σε συνεργασία με θεραπευτικά προγράμματα της Αττικής με μήνυμα: «Στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα» στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο.

2006 Συμμετοχή σε πολιτιστικό διήμερο σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα «Θησέας» στο κτιριακό συγκρότημα ΙΖΟΛΑ στην Καλλιθέα.

 

2007 Συμμετοχή σε δημιουργική συνάντηση σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα «Θησέας» στην Καλλιθέα.