Menu Content/Inhalt
Αρχική arrow Πεδία δράσης arrow Συνεργασίες με άλλα προγράμματα

Συνεργασίες με άλλα προγράμματα Εκτύπωση E-mail
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ένας από τους βασικούς στόχους της πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι η δικτύωση και η συνεργασία ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της πρόληψης και της ψυχικής υγείας ευρύτερα. Έτσι η δικτύωση προσφέρει τη δυνατότητα κάλυψης περισσότερων και διαφορετικών αναγκών των ανθρώπων που μας προσεγγίζουν.
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 2007
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 2007
Νοέμβριος 2007: Συνεργασία με τη Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ στους δήμους Μοσχάτου και Καλλιθέας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και του γενικού πληθυσμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάρτησης. Στο ίδιο πλαίσιο και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών με τη συμμετοχή της ομάδας εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης και της ομάδας φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Κέντρο.
alpha-kethea02-small.jpgΜάιος 2007: Ανοιχτή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για την απεξάρτηση από το αλκοόλ και τον τζόγο με μήνυμα: «Άλλαξε γεύση στη ζωή… Παίξε με ανοιχτά χαρτιά» σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΑΛΦΑ Απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια του ΚΕΘΕΑ στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.
2006: Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με θεραπευτικά προγράμματα της Αττικής και με Κέντρα Πρόληψης της Αττικής με κεντρικό μήνυμα: «Στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
2005: Συνεργασία με τη Συμβουλευτική Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης του θεραπευτικού προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ του ΚΕΘΕΑ, με στόχο την προσέγγιση ενεργών χρηστών στην Καλλιθέα.
2003: Διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δίκτυο Έγκαιρης Παρέμβασης για έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους ΠΛΕΥΣΗ με στόχο την προσέγγιση νέων υψηλού κινδύνου στον Ταύρο.
Δεκαήμερο πρόληψης σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης ΠΗΓΑΣΟΣ του ΚΕΘΕΑ σε σχολεία των τριών δήμων.
Συνεργασία με τη Μονάδα Άμεσης Βοήθειας του ΟΚΑΝΑ με στόχο την προσέγγιση ενεργών χρηστών στο Μοσχάτο.

2001: Επταήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης ΠΗΓΑΣΟΣ του ΚΕΘΕΑ σε σχολεία των τριών δήμων.