Menu Content/Inhalt

Ημερίδες Εκτύπωση E-mail
ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το Κέντρο Πρόληψης «ΣΤΑΘΜΟΣ» διοργανώνει ημερίδες οι οποίες απευθύνονται στη σχολική κοινότητα των δήμων Καλλιθέας – Μοσχάτου και Ταύρου αλλά και στην πανεπιστημιακή και ευρύτερη κοινότητα. Η θεματολογία έρχεται κάθε φορά να καλύψει ανάγκες και ερωτήματα που προκύπτουν από την καθημερινή μας τριβή με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα.
Οι ημερίδες που υλοποιήθηκαν είναι οι εξής:

2001 «Ο ρόλος του Διευθυντή στην πρόληψη της ουσιοεξάρτησης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλλιθέα. Συμμετείχαν διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τριών δήμων.

2004 «Πρόληψη: ένας τόπος συνάντησης για την οικογένεια και το σχολείο» στο Δημαρχείο Καλλιθέας. Συμμετείχε η εκπαιδευτική κοινότητα των τριών δήμων.

2005 «Το παιδί που θρηνεί και ο ρόλος της σχολικής κοινότητας» σε συνεργασία με τη Μέριμνα Εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο. Πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Image 2006 «Η συμβολή της τοπικής κοινότητας και του σχολείου στην πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και τον Συνήγορο του Παιδιού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.