Menu Content/Inhalt

Δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη Εκτύπωση E-mail
ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο «Δίαυλος» είναι ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό δελτίο που ξεκίνησε από τις επιστημονικές ομάδες τεσσάρων Κέντρων Πρόληψης για να καλύψει την ανάγκη της αλληλοενημέρωσης, της επικοινωνίας, της ανατροφοδότησης και της δικτύωσης όλων όσων εργάζονται στα Κέντρα Πρόληψης.

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2003 και σήμερα στο δίκτυο του «Δίαυλου» συμμετέχουν 23 Κέντρα Πρόληψης από όλη την Ελλάδα.
Στο «Δίαυλο» οι επιστημονικές ομάδες αποστέλλουν κείμενα από τις δράσεις τους και απόψεις – άρθρα που αφορούν την Πρωτογενή Πρόληψη.
Η διαμόρφωσή του γίνεται από τη συντακτική ομάδα, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των επιστημονικών ομάδων των Κέντρων Πρόληψης και η αποστολή του γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αποστέλλεται σε όλους τους συναδέλφους από το χώρο της πρόληψης, σε θεραπευτικές κοινότητες, σε σχολεία, σε κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς των δήμων, σε ανθρώπους ‘κλειδιά’ στην κοινότητα ώστε να υπάρχει μια σταθερή ενημέρωση για τις δράσεις των Κέντρων και τα νέα από το χώρο της Πρωτογενούς Πρόληψης.

Ο «Δίαυλος» έχει παρουσιαστεί στα εξής συνέδρια – ημερίδες:

- Ημερίδα «Κοινοτική Ψυχική Υγιεινή και Πρόληψη – Διάλογος για τη δικτύωση στην κοινότητα και τα δίκτυα των κοινοτήτων», οργάνωση Κέντρο Πρόληψης Περιστερίου «Οδοιπορικό» 7/6/2004.

- 10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Επανένταξη και την Πολιτική για τα Ναρκωτικά, οργάνωση ΚΕΘΕΑ, Ηράκλειο Κρήτης 10-15/5/2005.

- Εκδήλωση «Η οπτικοακουστική τεχνολογία στην υπηρεσία της πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών», οργάνωση Κέντρο Εκπαίδευσης για την Πρόληψη της Χρήσης Ναρκωτικών και την Προαγωγή της Υγείας (ΕΠΙΨΥ - ΟΚΑΝΑ) 26-30/6/2005.


Για περισσότερες πληροφορίες – μηνύματα:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
http://diavlosprolipsi.blogspot.com